Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟΣ"

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την οργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο:
"Σημειωτική και Βίβλος. Εισαγωγή στα μοντέλα σημειωτικής ανάλυσης. Θεωρία και Εφαρμογή"
Το σεμινάριο γίνεται στα πλαίσια συνεργασίας του Τομέα Αγίας Γραφής και Πατερικής Γραμματείας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) της Θεολογικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών.
Στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία συμμετέχει, επίσης, το Κέντρο Αποστόλου Παύλου του Τμήματος, εντάσσοντας την εισαγωγική διάλεξη του σεμιναρίου στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει εκείνη την περίοδο.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 13-14-15 Μαΐου 2015 στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και θα διδάξουν η Anne Pénicaud PhD, καθηγήτρια Σημειωτικής και διευθύντρια του ως άνω ερευνητικού κέντρου, και ο π. Γεώργιος Βασιλάκης, υποψήφιος διδάκτορας στη Σημειωτική Ανάλυση της Αγίας Γραφής του Université Catholique de Lyon και του Université Laval à Quebec.
Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε εισαγωγικούς στη Σημειωτική όσο και σε προχωρημένους, αφού τα μοντέλα που θα διδαχτούν είναι σχετικά πρόσφατα και ακόμη σε διαδικασία ανάπτυξης και βελτίωσης. Είναι υποχρεωτικό για τους μεταπτυχιακού φοιτητές και για τους υποψήφιους διδάκτορες των  βιβλικών σπουδών του Τμήματος, αλλά είναι ανοιχτό για όλους τους φοιτητές, όπως και για κάθε ακαδημαϊκά ενδιαφερόμενο. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Η αίτηση συμμετοχής επισυνάπτεται εδώ και, αφού συμπληρωθεί, αποστέλλεται στη διευθύντρια του Τομέα Αγίας Γραφής και Πατερικής Γραμματείας και διευθύντρια του Κέντρου Αποστόλου Παύλου Κυριακούλα Παπαδημητρίου, αν. καθηγήτρια, στο kyp@past.auth.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο vasilakis.giorgos@hotmail.gr
Επίσης, βλ. Ομάδα σεμιναρίου στο facebook:
https://www.facebook.com/groups/605352069565022/?fref=ts
Δείτε και την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας: http://hellenic-semiotics.gr/?p=383

Συνημμένα αρχεία: